Dualarda buluşmak dileğiyle...

Her Güne Bir Dua - Kırk Gün Kırk Dua 2




21. GÜN

Allah'ım! Bizleri, verdiğin nimetlerin bereketinden mahrum etme, vermediğin şeylerle de imtihan etme. Ya Rabbi! Lehimize olan işlerde bize inayet eyle. Aleyhimizeolacak şeylerde değil. Düşmanlarımızın bize kurdukları tuzakları boz ve onların aleyhimize komplo kurmalarına imkan verme. Bize hidayet eyle; Hidayeti bize asan eyle; Allah'ım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı,  günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet eyle ya Rabbi.

22. GÜN
ALLAH'ım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyumsuz benlikten; yaşarmayan gözden ve kabul görmeyen duadan Sana sığınırız. Bizlere yol göster ve istikamet ver. Ya Rabbi! ALLAH'ım Bela ve musibetlerle daima yüz yüze olan ve çoğu zaman çaresiz kalan biz kullarının yegane çaresi Sensin deyip Sana yalvarıyor ve halimizi Sana arz ediyoruz. Celalinden, Cemaline; Kahrında Lütfuna sığınıyoruz. Bizlere rahmet eyle Ya Rabbi!

23. GÜN
ALLAH'ım! Senden dünya ve ahirettte af ve aifyet diler ve bizden şerri uzaklaştırmanı isteriz. ALLAH'ım! Hatalarımızı kar ve ırmak suyu ile yıkanmış gibi tertemiz eyle ve kalbimizi günahlardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle. Bizimle günahlarımızın arasını doğu ile batını arasını ayırdığın gibi ayır. ALLAH'ım Her türlü ciddi, şaka, farkında olmadan, ya da bilerek yaptıklarımızı mağfiret buyur. İtiraf ederiz ki bu kusurların hepsi bizde vardır. İhsan etttiğin şeylerin bereketinden bizi mahrum etme. Mahrum ettiklerin ile de imtihan etme.

24. GÜN
ALLAH'ım! Günah, zulüm ve hakszlıklarımızı; bilerek veya bilmeyerek yaptığımız hataları mağfiret eyle.

25. GÜN
Kovulmuş şeytanın şerrinden şanı yüce Allah'a sığınırım.
O'nun yüce Cemaline ve öncesiz olan saltanatına sığınırım.
Nefsin desiselerinde Allah'a sığınırım.
Göklerin ve yerin Rabbine sığınırım. Âlemlerin Rabbine sığınırım.
Senin fazlından isterim Kereminden dilerim, günahlarımızı bağışla ve Kerem kapılarını aç.
Üzerimize hayır yağdır, güzellik indir esenlik ver.
Bize verdiğin iyilik ve güzellikleri geri alma.
Geçimimi daraltma ve yeryüzünde bana geniş imkan ver.
Bizi, bütün inananları ve kitap ehlini koru.

26. GÜN
ALLAH'ım! Kabir azabından şeytanın şerrinden, nefsin eziyetinden Sana sığınırım.
Ateşten Sana sığınırım. Zalim olmaktan Seninle kaçarım. Adaletsizlikten Sana sığınırım. Allah'ım Rızık endişesinden Sana sığınırım. Sabırsızlık ve şükürsüzlükten Sana sığınırım. İşlerimi sana havale eder, Seni vekil tutarım. Allah'ım sen ne güzel bir vekilsin. Yaptığım, yapacağım, gizlediğim, açıkladığım, aşırı gittiğim, Senin benden daha iyi bildiğin günahlarımın utancından Sana sığınırım. Pişmanım Ya Rabbi! Bağışla beni, bağışla günahlarımı.

27. GÜN
Ey Âlemlerin Rabbi,
Ey rızık verenlerin en güzeli
Ey merhametlilerin merhametlisi
Ey şanı yüce Allah'ım
Dilediğini ileri geçiren, dilediğini geri bırakan Sensin. Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni her türlü noksan, eş ve ortaktantenzih ederim.
Allah'ım ben çok günah işledim, çok hatam oldu, çok gaflette kaldım. Şeytana çok aldandım. Affer beni Allah'ım. Günahları ancak sen affeder, ancak Sen bağışlarsın. Kuşkusuz ancak Sensin bağışlayan, esirgeyen. Allah'ım beni annemi, babamı, eşimi, kardeşlerimi, çocuklarımı ve akrabalarımı ateşten koru.

28. GÜN
Ey rahmeti bol Rabbim!
Günahların karanlığını gider üzerimden, bana esenlik ve iman ver.
Bana hidayet nurları ver. Beni nefsimin ve şeytanın şerrinden emin kıl.
Beni emanetinde emin kıl ya Rabbi!
Bana adalet duygusu ver, beni adil kıl, beni adaletin gölgesinde barındır.
İnsanlara zulmetmekten Sana sığınırım.
Hayvanalara eziyet etmekten sana sığınırım.
Beni rahim kıl Rabbim rahim kıl.
Sen ne güzel bir vekilsin Rabbim.
Sen ne güzel bir vekilsin!

29. GÜN
Ey ALLAH'ım! Ulaşmak istediğim şeye ancak Sen ulaştırırsın, yenmek istediğimi ancak seninle yenebilirim. Çünkü Senin gücün herşeye ve herkese yeter. Allah'ım katındaki dercelerden isterim, Kereminden ırmaklar akıt bize. Allah'ım, nefsim Senin elindedir, Senin kudretindedir. Rızanın kapılarını bize aç. Allah'ım hoşnutluğunu kazanmanın yollarını bize öğret. Allah'ım seninle yaşar, seninle ölürüz. Dönüş ancak Sanadır. Hamd yalnız Sana mahsustur.

30. GÜN
Rabbim! Sen her şeyi hakkıyla bilen ve işitensin. Bizi ateşten koru.
Allah'ım Senden bizi ateşten koruyacak tahkiki şman ve faydalı ilim istiyorum.
Allah'ım, ilminden bir damlanın kainatın bilgisini aştığını biliyorum.
Allah'ım, Sen her şeyi kuşatan ilmin sahibisin.
Allah'ım, bize ateşten koruyacak taat ver, b,ze rızana eriştirecek salih amel ver, b,ze hikmet ver, bize sarsılmaz iman ver, bize ihlas ver.
Amin, amin, amin.

31. GÜN
Rabbim,
Bize bereketli ve sıhhatli hayat, imanlı ve ihlaslı çocuklar ver.
Rabbim, bize gönül selameti, güzel aifyet ve bol rızık bağışla.
Allah'ım, zalimlerin şerrinden bizi koru. İnsanlara Kuran'a ilişkin kavrayış ve anlayış ver.
Kitabını sürekli okuyan ve anlayanlardan eyle.
Kitabında bildridiğin hikmeti kavrayanlardan eyle.
Kitabının derinliğini ihsan et bize.
Kitabınla şereflendirdin, kitabınla yaşat.
Kitabınla oldur bizi.
Kitabınla imanın lezzetini tattır.
Şükür Sana, hamd Sanadır Ya Rab!

32. GÜN
Ey Merhametlilerin merhametlisi Allah'ım!
Yakarışımızı indinde kabul eyle, yakarışlarımıza cevap ver ey Adl-i İlahi.
Hakkımda hayırlısını ver bana, hakkımda en güzelini ver.
Allah'ım bize istemediğimiz şeylerden uzaklaşacak güç ver.
Allah'ım kullakta gevşekliğe düşürerek dinimizi eksilttirme.
Dünyayı en büyüğk dileğim yapma. Dünyayı bize çirkin göster, dünyanın iç yüzünü göster bize Ya Rab.
Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım.
Ey Rahman ve Rahim olan Allah'ım, ey Evvel ve Ahir olan Allah'ım.
Ey Hakim ve Kerim olan Rabbim, Ey Fettah ve Settar olan Rabbim!
Bizlere merhamet et, neslimizi esirge, biz kullkta yarıştır, hepimizi rızan yolunda yürüt ya Rabbi!

33. GÜN
Rahman ve Rahim olan Allah'ın yüce adıyla,
Rabbim ancak Sen'in dileğin olur, hayrı Senden başka kimse yönlendiremez, kötülüğün düğümünü Sen'den başkası açamaz.
Rabbimiz bizde ne nimet varsa sendendir.
Rabbimiz, günahtan dönüş ve kulluğüa güç ancak Sendendir.
Rabbimiz, Senin rahmet etttiğine bizim de duamız olsun. Bizi affet, Allah'ım, tövbemizi kabul et. Kuşkusuz sen tövbeleri kabul eden, acıyan ve esirgeyensin.
Bağışla bizi Rabbim kurtuluş sendedir. Seni bütün noksan sıfatlardan tenzih ederiz. Seni zikretmek, Sana şükretmek ve gğzel bir ibadet etmek için bize yardım et.

34. GÜN
Allah'ım Küfürden, yoksulluktan ve kabir azabından Sana sığınırım. Günahlarımın ve hatalarımın tümünü bağışla. Allah'ım beni yücelt ve işlerimi düzelt, ihtiyacımı gider. Beni amellerin en güzeline kavuştur. Allah'ım Allah'ım Ömrümün en hayırlı kısmını sonu, amellerin en hayırlısını sonları, günlerimin en hayırlısnı da sana kavuşacağım gün yap.
Allah'ım Günahlarım denizlerin köpükleri kadar çok da olsa bağışla. Allah'ım Hz Muhammed(sav) ümmetine merhamet, mağfiret ve hidayet ver.

35. GÜN
Allah'ım, göz açıp kapayıncaya dek beni nefsimle başbaşa bırakma. Allah'ım nefsimi buyruğumun altına al. Nefsimi ıslah et Rabbim!Şeytanı benden uzaklaştır. Şeytana karşı hikmet zırhını giydir bana. Nefsime karşı takva elbisesini giydir bana Allah'ım, nefsimi arıt, temizle, mutmain kıl.
Allah'ım, dünya sınavından insanlık onuruyla geçir beni.

36. GÜN
Rabbim, nefsimin şerrinden, şeytanın igvasından Sana sığınırım. Allah'ım, unutknalıktan, bilgisizlikten, adaletsizlikten ve zulümden, beni yoldan çıkaracak, zenginlikten yoksulluktan Sana sığınırım. Küfürden şirkten, tabudan, gösterişten, riyadan nifaktan, sana sığınırım. Dünyanın geçici heveslerinden ve baştan çıkarıcı çekiciliklerinden Sana sığınırım. Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, gökleri, yeri ve arasındakileri eşsiz biçimde yaratan, Kendisinden başka ilah olmayan, kusurdan ve noksandan münezzeh Allah'ım. Bütün suçlarımdan ve taşkınlıklarımdan ötürü bağışlanmamı dilerim.

37. GÜN
Allah'ım, Senin kendi hakkında ettiğin tanıklığa Meleklerinin, elçilerinin, ilim sahiplerinin, Hikmet ehlinin, Marifet bağlılarınınn yaptığı şahitliğe şahitlik ederim. Benim şahitliğimi yaz Rabbim. Selam Sensin, Selam Sendendir. Ey Celal ve ikram sahibi Rabbimiz. Sen çok yücesin. Ey Allah'ım, senden bedenimi cehennemden azad etmeni isterim. Senin kutlu ve sonsuz kelimelerinin sayısınca tüm yarattıkların adedince Seni tekbir ve tevhid ederim.

38. GÜN
Allah'ım, Sana rüku ettim, huzurunda eğildim. Sana iman ettim ve teslim oldum. Kudret, egemenlik, büyüklük ve ululuk sahibisin. Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Rabbim hamd sanadır. Çok temiz ve kutlu bir hamd. Sen Sana hamd edeni işitirsin, görürsün. Gökler dolusu, yerle gök arasındaki uzaklık dolusu, dilediğin şeyler dolusuhamd Sana Allah'ım. Ey övgü ve şeref sahibi! Kulun söylediği en doğru söz şudur; Allah'ım senin verdiğini kimse engelleyemez, Senin bağışlamadığını kimse bağışlayamaz. Yüce Allah'ım, Sen,i noksanlıklardan tenzih ederim.

39. GÜN
Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, kalplerimizi dinin üzerine sabit kıl. Ey Allah'ım, gazabından rızana, azabında affına sığınırım. Senden sana sığınırım. Sana övgüyü sayıp bitiremem, Seni hakkıyla övemem. Sen kendini övdüğün gibisin. Allah'ım kovulmuş şeytanın hakkıya işiten ve herşeyi bilen Sana sığınırım. Sana çokça hamd ederim, gece gündüz seni tesbih ederim, simlerini zikrederim, kulluğu sadece sana tahsis ederim. Ey gökleri ve yerleri yokten var eden gizli ve açık olanı bilen, herşeyin Rabbi ve Meliki olan Allah'ım. Senden başka ilah olmadığına tanıklık ederim. Senin ortağın yoktur, hamd sana mahsustur, şükür Sana aittir.

40. GÜN
Allah'ım, benim Rabbim Sensin. Senden başka ilah yoktur. Benim sahibim Sensin, Senden başka kimim var? Eşiğine göz diktim, gözlerim sadece senden gelecek işareti bekliyor. Allah'ım gücümün yetmediğinden beni koru. Sana verdiğim söze ve yaptığım yemine bağlı kalmama yardım et. İhsan ettiğin herşeye karşı sonsuz şükrederim; benden nimetini esirgeme. Günahlarımı kabul ediyorum, günahlarımı bağışla. Günahlarımın kirlerinden bizleri arındır Allah'ım. Sadece Seni zikrediyorum Allah'ım, beni yolunda mecnun kul. Allah'ım gözlerime başka hayalin girmesine izin verme. Sadece seni göreyim, Allah'ım Sensin Ezeli ve Ebedi olan. Sensin öncesiz ve sonrasız olan. Sensin rahmetinle koruyan. Sensin esirgeyen ve merhamet eden. Bizlere merhamet et.
AMİN bi hurmeti Seyyid-il mürselin ve bi-hurmeti Ta-Ha ve Yasin ve sallallahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihil ecmain. Velhamdülillahi Rabbil alemin.


Dualarınızı bekliyorum. Dua etmek gibi bir nimetten mahrum olmamak temennisiyle...

Her Güne Bir Dua - Kırk Gün Kırk Dua


Dualarımızı sıralamadan evvel  kırk sayısının neden dinimizde önemli bir yer arzettiğini açıklamak istiyorum. Kırk sayısı çokluk ve bereketi ifade eder. Ayrıca işlenen bir fiil kırk gün boyunca tekrar edilirse insanın fıtratı haline gelir ve bu fiili sürdürmesi daha kolay bir hal alır. Yani bir kimsenin bir işi yapmaya alışkanlık kazanması bu süreçte gerçekleşir. İçinde kırk geçen makaleleri bu yüzden "Her güne bir.." şeklinde yayınlıyorum. Kırk gün düzenli olarak dua eden kardeşlerimin inşaAllah bunu alışkanlık haline getirip 41. günden itibaren de bu alışkanlığı sürdürmesini ümit ediyorum. Buradaki dualara ek olarak dilerseniz Haftanın Günlerine Göre Dualar ve Zikirler başlıklı konumuza da göz atabilirsiniz.


Her Güne Bir Dua - Kırk Gün Kırk Dua


1. GÜN

Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabul eden ve dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz. Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce kez tevbeler olsun. Günahımız çoktur ama, senin  rahmetin de her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır.Rahmetin gazabını geçmiştir.Bize rahmetinle muamele eyle. Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı bir günde;  bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resulünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek cemalini görmeyi, Senin dostlarına kom olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle...

2. GÜN
Ey Rabbimiz! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bütün hayırlar, iyilikler senin elindedir. Sen her şeye Kadirsin, Sen lütfedensin, bize dünyada ve ahirette iyilikler ver. Ey Rabbimiz! Bizim kalplerimize ve çocuklarımızın kalplerine İslam nurunu , Kuran hidayetini bahşeyle. Bütün soyumuzu İslam'a ve Kurana bağlı insanlar eyle. Hepimizi müslüman olarak yaşat. Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle. Ey Rabbimiz! Habibin Muhammed Mustafa (sav) yüzü suyu hürmetine, müslümanların kalplerindeki her türlü ayrılık tohumlarını gider. Bizi ashabı kiram gibi birbirlerine dost ve birbirleri için yaşayan insanlar eyle.

3. GÜN
Ey Rabbimiz! Sen Selamsın, selamet te ancak seninledir. Efendimiz Muhammed Mustafa'ya rahmet et. Öyle bir rahmet et ki; o rahmetinle; bizi bütün korku ve belalardan kurtar. Bütün ihtiyaçlarımızı gider, günahlarımızı temizle, bizi katındaki en yüce derecelere çıkar. O rahmetin hürmetine hayatta iken de öldükten sonra da düşünülebilecek bütün hayırların en yücesine ulaştır. Ey Rabbimiz! Nesillerimize inayet eyle, onların imdadına koşmayı bize nasip eyle. Kalbi gönlü kırıkların, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmayı bizlere nasip eyle. Kalplerimizi, ayaklarımızı kaydırma.

4. GÜN
Ey Rabbimiz! Senden ah-u efgan edip Sana dua dua yalvaran, Sana karşı saygı ile dopdolu olan ve Senin yoluna yönelen kalpler istiyoruz. Nefislerimize takva bahşeyle ve onları temizle. Ey Rabbimiz! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka. Kalplerimizi günahlardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle ve bizimle günahlarımızın arasını doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır. Ey Rabbimiz! Senden dünya ve ahirette afiyet ve bizden şerri uzaklaştırmanı dileriz. Alem-i İslamı ve bütün insanlığı arzi ve semavi afetlerden koru. Ey Rabbimiz! Gücümüzün zayıflığını, çaremizin azlığını ve insanlarca önemsenmeyişimizi sana şikayet ediyoruz. Bizi kendi gözümüzde küçük, insanların gözünde büyük eyle.

5. GÜN
Ey Rabbimiz! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennet ve Cemal'inle şereflenmeyi ve cehennemden kurtuluşu dileriz. Ey Rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizin kötülüklerinden Sana sığınıyoruz. Ey Rabbimiz! Bizi yücelt, eksiğimizi gediğimizi gider, bize rızık ihsan et, bizi salih amellere, güzel ahlaka ilet. Zira salih olanına sen ulaştırır., kötülerinden de ancak sen alıkorsun.

6. GÜN
Ey Rabbimiz! Ciddiyetimizi, şakamızı, zulmümüzü ve haksızlıklarımızı, hatamızı, kastımızı mağfiret buyur. İtiraf ediyoruz ki bu kusurların hepsi bizde vardır, ihsan ettiğim nimetlerin bereketinden bizi mahrum etme, mahrum ettiklerinle de imtihan etme. Ey Rabbimiz! Bizi, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden, Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden insanlar eyle.

7. GÜN
Ey Rabbimiz! Her işimizde esas olması itibariyle dinimizi ıslah et. İçinde geçimimiz olan dünyayı ıslah buyur. Döneceğimiz yer olan ahiretimiz ıslah et. Hayatı her türlü hayırları artırmamıza vesile kıl. Ölümü de her türlü şerlerden kurtulup rahat etmemize vesile yap. Ey Rabbimiz! Sana güzelce ibadet etmeyi istiyor, Senden doğru yolda azim ve sadık diller, selim kalpler dileniyoruz. Dillerimizdeki düğümleri çöz, onları güçlendir ve onlara istikamet ver. İçimizdeki kinleri, nefretleri ve hasetleri sök al.

8. GÜN
Ey Rabbimiz! Senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi, fakiri sevmeyi, bizi bağışlamanı, bize merhamet etmeni ve insanların fitnesini murat buyurduğunda fitnelere düşmeden bizi vefat ettirmeni dileriz. Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz. Sende tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz. Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve zenginlik istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lütfeyle.

9. GÜN
Ey Rabbimiz! Bize korkudan öyle bir pay ayır ki; bu Sana karşı işlenecek günahlarla bizim aramızda bir engel olsun. İtaatinden öyle bir nasip ver ki; o biz cennetinE ulaştırsın. Yakininden öyle bir hisse lütfet ki; dünyevi musibetlere tahammül kolaylaşsın. Ey Rabbimiz! Sağ olduğumuzu müddetçe; kulaklarımızdan, gözlerimizden, kuvvetimizden istifade etmemizi nasip et. Aynı şeyi bizden sonra gelecek olan neslimize de nasip et. Ey Rabbimiz! Bizi; azgın ve mütecavizlere karşı muzaffer kıl. İntikamımızı bize zulmedenlerden al, merhametsizleri bize musallat etme. Bize dini musibet verme. Dünyayı ne asıl gayemiz kıl ne de ilmimizin son hedefi.

10. GÜN
Ey Rabbimiz! Düşmanlarımızı ve bizi düşman görenlerin birliğini boz, onların cemaatlerini paramparça eyle, içlerine ayrılık tohumları saç. Birbirlerine karşı kin ve nefret hislerini kamçıla, kurmuş oldukları oyunları ve komploları başlarına geçir. İslam düşmanlarını, bizi düşman ilan edenleri, senin düşmanlarını ve Kur'an düşmanlarını kör, sağır ve dilsiz eyle. Ey Rabbimiz! Bize hile yapanları ve yapmayı düşünenleri, bize komplo kuranları ve kuracak olanları, düşmanlık yapanları ve yapacak olanları, aldatanları ve aldatarak hile yapacak olanları Sana havale ediyoruz.

11. GÜN
Ey Rabbimiz! Bizim, iman ve Kur'an hizmetindeki kardeşlerimizin; istediğimiz ve istemediğimiz, bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün ihtiyaçlarımızı gider. Bütün belaları bizden sav. Dünyanın her yerindeki Senin rızan için hizmet eden kardeşlerimizi bizlerle beraber ihsan-ı etemme muvaffak eyle.

12. GÜN
Ey Rabbimiz! Bütün günahlarımızı küçüğünü - büyüğünü, evvelini-ahirini, açığını - gizlisini bağışla. Bize merhamet et, kırığımızı - döküğümüzü sar ve bizi yücelt. Ey Rabbimiz! Kusurlarımızı affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabzetme anına kadar bizi emanetinde emin kıl. Bizleri cennet ve Cemalinle şerefyab ve serfiraz eyle. Ey Rabbimiz! Biz Muhammed(sav) ümmetinin dağınıklığını gider, bize birlik ve dirlik ver. Kalplerimizi birbirine ısındır, bizleri birbirimize sevdir, bizden bütün şerleri ve zararları uzaklaştır. Ey Rabbimiz! Bizi idare edenleri hidayete erdir, vatanımız ve insanlarımız için yapmak istedikleri iyi şeylerde onlara yardımcı ol.

13. GÜN
Ey Rabbimiz! Ömrümüzün en hayırlı anının son anımız, amelimizin en hayırlısını son amelimiz ve günlerimizin en hayırlısını ise sana kavuştuğumuz gün kıl. Ey Rabbimiz! Bizi senin rızana ulaştıracak amellerle muvaffak kıl. Ey Rabbimiz! Gafletten, küfürden, fısktan, muhalefet ediği düşmanlık çıkarmaktan, başkaları duysun ve görsün diye bir şey yapmaktan sana sığınırız.

14. GÜN
Ey Rabbimiz! Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, alaca hastalığından ve her türlü kötü hastalıklardan, nimetinin zevalinden, afiyetinin değişmesinden, azabının ansızın gelip çatmasından sana sığınırız. Ey Rabbimiz! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Ey Rabbimiz! İşlediğimiz ve işlemediğimiz amellerin şerrinden, bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden sana sığınırız.

15. GÜN
Ey Rabbimiz! Ey Rabbimiz! Enkaz altında kalmaktan, yukarıdan yuvarlanmak ve düşmekten, boğulmaktan, yanmaktan, trafik kazalarından, her türlü kaza ve belalardan, yılan, akrep vb. şeylerle sokulmuş olarak ölmekten ve ölüm anında şeytanın çarpmasından sana sığınırız. Ey Rabbimiz! Huyların, amellerin, arzuların kötülerinden, düşmanın galebesinden ve kulların başımıza gelen kötü şeylerden dolayı sevinmesinden sana sığınırız.

16. GÜN
Ey Rabbimiz! Üzüntüden, kederden, cimrilikten, açlıktan, hıyanetten sana sığınırız. Bize kendimizi bulmayı ilham et, b,z, nefislerimizin şerlerinde koru. Ey Rabbimiz! Bizi fitne-i nisadan koru. Ey Rabbimiz! Eğer unuttuk veya kasıtsız olarak yanlış yaptıysak bundan dolayı bizi sorumlu tutma. Takat getiremeyeceğimiz şeylerle bizi yükümlü tutma, bizi affet, lütfunla kusurlarımız bağışla, bize merhamet et. Bizim yardımcımız Sensin, kafir topluluklara karşı bize yardım et. Ey Rabbimiz! Bizi dini ve dünyevi fitnelerden ve ahir zaman fitnesinden Mesih-i deccal'ın ve Süfyan'ın fitnesinin şerrinden, dinsizlerin tecavüzünden, münafıkların şerrinden, fasıkların fitnesinden koru.

17. GÜN
Ey Rabbimiz! Bizi delaletten, bid'atlardan, belalardan, kötülüğe sevk eden nefsin şerrinden koru. Bizi bir an olsun nefsimizle baş başa bırakma. Ey Rabbimiz! Bizi kabir azabından, kıyamet günü azabından, cehennem azabından ve kahrının azabından koru. Ey Rabbimiz! Bizi gösterişten, başkaları duysun ve görsün diye ibadet etmekten, ameline güvenmekten ve övünmekten koru. Ey Rabbimiz! Bizi ana - babamızı, iman ve Kur'an hizmetinde çalışan bütün kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, mü'min dostlarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı ve ahirete intikal eden bütün mü'min ve müslümanları cehennem azabında koru. Affına sığınıyoruz. Bizi her türlü şer, fitne ve azaptan kurtar! fazlınla ikram eyle. Bütün günahlarımızı bağışla. Ayıplarımızı setreyle.

18. GÜN
Ey Rabbimiz! Nefislerimize zulmettik, sana isyan ettik, eğer bizi bağışlamaz, bize acımazsan dünyada da ahirette de kaybedenlerden oluruz. Bizi hüsrana uğrayanlardan eylem. Şeytanın kalbimize girip saptırmasına fırsat verme. Ey Rabbimiz! Bizi İslam'dan ve Kur'andan ayırma. Bizi daima sırat-ı müstakimde tut. İslâm nurunu söndürmek isteyenlere fırsat verme. Bizim yüzümüzden İnsanları helak etme.

19. GÜN
ALLAH'ım! Senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi, fakirleri sevmeyi, bizi bağışlamanı, bize merhamet etmeni ve fitnelere düşmemeyi dileriz. Senden Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine yaklaştıracak amelin sevgisini dileriz.

20. GÜN
ALLAH'ım! Göz ve kulaklarımızdan bizi faydalandır ve ölünceye kadar onları sağlıklı eyle. Bize zulmedenlere karşı yardım ihsan eyle ve bize zulmedenlere de hidayet nasip eyle. ALLAH'ım Ey varlığıyla varlığımızı ışıklandıran, gözlerimize nurlar serpip, bizleri nefsani karanlıklardan kurtaran Rahmeti Sonsuz! Eğer Senin kâinatı aydınlatan bu ezeli ışığın olmasaydı, bizler hiçbir şeyi doğru göremez ve hiçbir isabetli hükme varamazdık. Biz hepimiz Senin inayetinle varlığa erdik, Senin bildirdiklerinle gerçeği öğrendik. Eğer lütfedip de varlığını ruhlarımıza duyurmasaydın nereden Seni bilecek, nereden itminana erecektik?
...devamı(21 - 40. gün duaları)


Dualarınızı bekliyorum. Dua etmek gibi bir nimetten mahrum olmamak temennisiyle...